Comuna Cândesti este asezata in partea de sud a judetului Neamt, in bazinul hidrografic al raului Bistrita, la hotar cu judetul Bacau.
Vecinatatile sunt urmatoarele:
Teritoriul comunei apartine bazinului hidrografic al raului Bistrita iar partea centrala este brazdata de paraul Cindesti.
Reteaua hidrografica este bogata si se caracterizeaza printr-o alimentare fluviala intensa a raurilor, prin predominarea apelor mari primavara, inregistrandu-se un debit maxim in lunile aprilie-mai si un minim la sfarsitul verii si inceputul toamnei.
Primavara cand se suprapun perioada de ploi cu cea a topirii zapezilor se produc inundatii afectand zonele adiacente albiei majore a paraielor.
Teritoriul comunei este bogat in surse de apa subterana.
Clima
Fiind situat in zona subcarpatica, teritoriul comunei se incadreaza in zona de clima temperat continentala prezentand asemanari atat cu climatul de munte din vest si cu cel din zona deluroasa. Mediile anuale ale temperaturilor aerului sunt de 8,5-9°C. Maxima din zona s-a produs in august 1952 de cca +38°C, iar minima de -28,6°C .
Precipitatiile medii din zona sunt de cca 649 mm. In bazinul Bistritei cea mai mare frecventa o au vanturile de vest si nord. Daca in sectorul montan al vaii bistritei vanturile ajung la viteze medii de 6-7 m/secunda, in zona comunei acestea scad la cca 5m/secunda.
Reteua de localitati
Comuna Candesti, prin asezarea in cadrul teritoriului judetului Neamt, in partea sa sudica, la limita cu judetul Bacau, este traversata de o retea majora de cai rutiere reprezentata de cel doua drumuri judetene cu judetul Bacau, DJ 159 C si DJ 156 si de o retea comunala prin drumurile comunale DC 119, DC 120 si drumurile satesti, toate asigurand legatura intre localitatile componente si legatura acestora cu comunele invecinate si judetul Bacau.